donderdag, 3. september 2015 - 21:36 Update: 03-09-2015 21:37

Emmen overweegt opvang tot 600 asielzoekers extra

Emmen overweegt opvang tot 600 asielzoekers extra
Foto: Archief EHF
Emmen

De gemeente Emmen overweegt een verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) om voor de duur van 6 tot 12 maanden noodopvang te verzorgen voor 400 tot maximaal 600 asielzoekers. Dit heeft de gemeente Emmen donderdag bekendgemaakt.

'Het zou moeten gaan om noodopvang naast het huidige asielzoekerscentrum (AZC) aan de Wilhelmsweg in Emmen', aldus de gemeente.

Het college van B&W legt het verzoek van het COA voor aan de gemeenteraad in zijn vergadering van donderdag 24 september en vraagt de gemeenteraad een besluit te nemen. De gemeente Emmen heeft geen actueel vastgesteld beleidskader ten aanzien van vluchtelingenopvang en in het bestuursakkoord ‘Aanpakken en doen!’ is hier ook niet in voorzien.

Zorgvuldige informatievoorziening

Het college kiest voor zorgvuldige informatievoorziening in dit traject. Diverse betrokkenen zijn persoonlijk geïnformeerd over het verzoek van het COA en de wijze waarop het college hier mee om gaat. Ook in een eventueel vervolgtraject wil het college deze lijn van zorgvuldige informatievoorziening doorzetten. Voor direct omwonenden wordt er half september een informatiebijeenkomst georganiseerd. Zij ontvangen hiervoor een uitnodiging. 

Provincie: