vrijdag, 4. september 2015 - 14:20 Update: 04-09-2015 14:37

Nieuwe aanbieders hypotheek doen rente dalen

Nieuwe aanbieders hypotheek doen rente dalen
Foto: Archief EHF
Utrecht

Het aandeel van regiepartijen, partijen waarmee beleggers direct in de Nederlandse hypotheekmarkt kunnen investeren, is het afgelopen kwartaal toegenomen tot ruim 10 procent.

Dit blijkt vrijdag uit de Hypotheekupdate van IG&H Consulting & Interim over het tweede kwartaal van 2015. IG&H heeft in samenwerking met de regiepartijen voor het eerst het belang van deze groep volledig in kaart gebracht.

“Regiepartijen zijn momenteel in trek omdat zij het voor beleggers gemakkelijk maken om in te stappen in de aantrekkelijke Nederlandse hypotheekmarkt. De investeerder levert het kapitaal en de regiepartij verzorgt de rest”, zegt Michiel Elich, partner bij IG&H Consulting & Interim. 

De afgelopen twee jaren hebben vier nieuwe regiepartijen de markt betreden (MUNT Hypotheken, AEGON Dutch Mortgage Fund, Dynamic Credit en CMIS Group). Daarnaast zijn de al bestaande regiepartijen (Hypotrust, Syntrus Achmea, HQ Hypotheken) sterk gegroeid door onder andere nieuwe merken te introduceren. De regiepartijen samen zijn inmiddels goed voor ruim 10 procent marktaandeel. 

“Onze verwachting is dat het belang van de regiepartijen in de markt verder zal toenemen. Hoe snel en groot de impact van deze groep op de hypotheekmarkt kan zijn, blijkt uit de groei van MUNT Hypotheken” aldus Elich. “MUNT Hypotheken is erin geslaagd om binnen negen maanden na toetreding een top 10 positie te veroveren”, aldus Elich.

De consument profiteert ook van de toename van aanbieders op de hypotheekmarkt omdat door de concurrentie de rentepercentages voor hypotheken dalen. 

Provincie:
Tag(s):