vrijdag, 4. september 2015 - 14:42 Update: 04-09-2015 14:47

Blind staat voor lastige keuzes opstelling tegen Turkije

Blind staat voor lastige keuzes opstelling tegen Turkije
Foto: Archief EHF
Zeist

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Danny Blind staat voor een aantal lastige keuzes voor de cruciale EK-kwalificatie-interland tegen Turkije.

De bondscoach, die een debuut in mineur kende tegen IJsland, zag zijn sterspeler uitvallen met een blessure en een centrale verdediger weggestuurd worden met een domme rode kaart. Wie stelt Blind zondag op in Konya?

Achterin

Zelfs al hield Jasper Cillessen wederom geen penalty tegen in het duel met de Scandinaviërs, dan nog hoeft de Ajax-goalie zich geen zorgen te maken om zijn plek. De voormalig NEC-speler heeft meer talent dan Tim Krul, wiens ontwikkeling niet zo knap verloopt als die van Cillessen.

Vóór de keeper begint het gedonder. Gregory van der Wiel is wissel bij Paris Saint-Germain en faalde opzichtig tegen IJsland. Het enige alternatief is Kenny Tete van Ajax, die net als teamgenoot Jairo Riedewald weliswaar jong is, maar in goede vorm steekt. Durft Blind het aan om de jongelingen voor de leeuwen te werpen, waarbij Tete in plaats komt van Van der Wiel? 

Blind kan er ook voor kiezen om zoon Daley weer linksback te zetten, maar die kan beter anders ingezet worden. De vierde plaats in de verdediging is ongetwijfeld voor Virgil van Dijk, die bij de selectie werd gehaald om de rood ziende Bruno Martins Indi te vervangen. Het zal het debuut betekenen voor de Southampton-verdediger.

Het middenrif

Georginio Wijnaldum en Wesley Sneijder speelden niet bepaald sprankelend tegen IJsland, maar betere vervangers heeft Blind simpelweg niet. Die zullen dan ook wel blijven staan tegen de Turken. Als Blind wederom met de punt naar achter wil spelen, is Daley Blind een betere keus dan Davy Klaassen. 

Tussen de verdediging en het middenveld in rendeert de Manchester United-speler ook goed, zo heeft hij op het WK in Brazilië wel bewezen met twee assists in de wedstrijd tegen Spanje. Klaassen moet op dit moment in Oranje óf op tien spelen, of helemaal niet.

Aanval

Voorin heeft Blind met het wegvallen van Arjen Robben wederom een uitdaging voor zich liggen. Luciano Narsingh is een aardige Eredivisie-voetballer, maar kon het gisteravond niet waarmaken. Het is opvallend dat Blind in zijn definitieve selectie niet heeft gekozen voor de meer completere Jeremain Lens, die hij dan ook als vervanger voor Robben bij de selectie haalde. Die moet het van meet af aan maar gaan laten zien in Turkije.

Dan de centrumspits. Klaas-Jan Huntelaar werd de dupe van de stommiteit van BMI en werd donderdag ingewisseld voor verdediger Jeffrey Bruma. Hij heeft zijn vorm dan ook niet echt kunnen bewijzen. Toch is het Blind aan te raden om 'gewoon' Robin van Persie op te stellen. 

De Fenerbahce-spits is zeker niet altijd briljant, maar wel slim en in Turkije moet hij zich ook nog bewijzen. Een veiliger keuze. Op links is Memphis Depay onomstreden, al moet hij wel leren om op het juiste moment het beste uit zichzelf halen. 

Provincie: