vrijdag, 4. september 2015 - 15:24 Update: 04-09-2015 17:20

GLUCKAUF na 10 Gouden Kalf nominaties opnieuw in bioscoop te zien

Arthousefilm GLUCKAUF na 10 Gouden Kalf nominaties opnieuw in bioscoop
Foto: September Film
Amsterdam

Vanaf volgende week zal de film GLUCKAUF, van Remy van Heugten , opnieuw te zien zijn in de bioscoop. Dit heeft filmdistributeur September Film vrijdag laten weten.

'Onder andere bioscoop Het Ketelhuis (Amsterdam), filmtheater Lumière (Maastricht) en bioscoop Quatro4 (Heerlen) gaan de film opnieuw vertonen. Andere filmhuizen hebben interesse om hun voorbeeld te volgen en kijken of ze ruimte kunnen maken in hun programmering', aldus de distributeur. 

10 Gouden Kalf nominaties

Afgelopen dinsdag ontving GLUCKAUF maar liefst 10 Gouden Kalf nominaties, waaronder voor Beste Film, Beste Scenario, Beste Regie en Beste Acteur. De Gouden Kalveren worden uitgereikt op vrijdag 2 oktober in het Beatrix Theater, de slotavond van het Nederlands Film Festival.

De film is geproduceerd door de met een Emmy bekroonde producenten Joram Willink en Piet-Harm Sterk van productiebedrijf BIND,in coproductie met de VARA en is tot stand gekomen in het kader van De Oversteek, ondersteund door Nederlands Filmfonds, Mediafonds en CoBO. GLUCKAUF was begin 2015 te zien in de bioscoop.

Categorie:
Provincie: