vrijdag, 4. september 2015 - 17:22 Update: 05-09-2015 13:28

Excuses NPO Radio 1 na afbranden vertrekkende Jack van Gelder

Jack van Gelder voelt zich in de zeik genomen en loopt weg bij afscheid op radio 1
Foto: Archief EHF
Hilversum

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Jack van Gelder 'is malle Pietje niet'. De legendarische Nederlandse sportjournalist zou vrijdag in het zonnetje gezet worden op Radio 1, maar werd in het eerste half uur afgebrand door Ben de Graaf en Johan Derksen.

Van Gelder tweette ondertussen pissig met Paul de Leeuw en vertrok uit de studio. Van Gelder krijgt bij Sport1 een nieuw sportprogramma en gaat na vier decennia vertrekken bij de NOS. Het idee was dat er eerst door wat collega's over hem gekeuveld zou worden en dat Van Gelder er later bij zou komen. 

Ben de Graaf ('gebral', 'psychiatrisch') en Kees Jansma waren ook uitgenodigd. Derksen had het onder meer over 'het geblèr van Van Gelder op de radio' en klaagde over zijn musicaluitstapjes. Gelukkig voor Jack was Paul de Leeuw een ruggensteun op Twitter.

Later reageerde Van Gelder tegenover De Telegraaf: "Dit soort geënsceneerde idioten kunnen van mij de pestpleuris krijgen. Sorry, ik heb er geen andere woorden voor. Aan de andere kant is medelijden misschien beter op zijn plaats. Ik had gehoopt dat er geen patiënten bij de uitzending zouden zijn. Helaas", snauwde hij.

Van Gelder sloeg terug: "Ik vind het ook deels de schuld van de redactie, dat zij ervoor hebben gekozen om een man neer te zetten die al jaren niet meer journalistiek bezig is (De Graaf, red.) en ook nog een zuurpruim (Derksen). Toen ik die De Graaf aanhoorde dacht ik: 'wat doe ik hier'. Als ik naar een gestoorde man wil luisteren of kijken kan ik beter naar huis gaan om naar One Flew Over The Cuckoo's Nest met Jack Nicholson te kijken."

NPO Radio 1 heeft inmiddels haar excuses aangeboden. "Jammer dat bepaalde critici de grote waarde van deze presentator niet voelden. Excuus Jack."

Categorie:
Provincie: