zaterdag, 5. september 2015 - 10:07 Update: 05-09-2015 10:18

SP partijbestuur draagt Ron Meyer voor als opvolger Marijnissen

SP partijbestuur draagt Ron Meyer voor als opvolger Marijnissen
Foto: SP
Amersfoort

In navolging van de speciale congrescommissie heeft ook het partijbestuur van de SP zich in de voordracht voor een nieuw partijbestuur unaniem uitgesproken voor Ron Meyer als de nieuwe partijvoorzitter. 'Op het aanstaande XXI congres op 28 november in Maarssen zal de nieuwe voorzitter worden gekozen', meldt de Sp zaterdag.

Het partijbestuur ziet in Ron Meyer de voorzitter die het best is toegerust om de partij in de komende jaren te leiden. Hij kent de partij goed, heeft brede ervaring opgedaan als lokale activist, raadslid en fractievoorzitter in Heerlen, beschikt over leiderschapskwaliteiten en heeft getoond te kunnen inspireren, organiseren en mobiliseren.

Meyer leidt de grootste raadsfractie in Heerlen waar de SP al lange tijd met succes bestuurt. Binnen de FNV had hij de leiding bij het organiseren van succesvolle acties onder meer met schoonmakers en jongeren (Young & United).

Ron Meyer (1981) is één van de twee kandidaten die zich voor de partijvoorzittersfunctie hebben aangemeld. Ook over de andere kandidaat, het Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen (1976), is het partijbestuur zeer positief en noemt haar een bijzonder waardevol Tweede Kamerlid met een opmerkelijke inzet en bijzondere kwaliteiten. Gesthuizen is woordvoerder Economische Zaken en Justitie, in het bijzonder asielzaken en immigratiebeleid, en schreef onder andere mee aan een pamflet Hart voor de Zaak, waarin de SP het opneemt voor de kleine ondernemers in het MKB.

Waar het gaat over de taken waarvoor de partij zich in de komende tijd gesteld ziet maken de ervaring en staat van dienst van Meyer echter een duidelijk verschil. Ron Meyer is wat het partijbestuur betreft het best in staat om de partij te leiden met initiatieven voor het activisme. De jarenlange succesvolle collegedeelname van de SP in Heerlen maakt dat Meyer daarnaast beschikt over de ervaring om langjarig activisme te combineren met het formuleren van linkse alternatieven en het uitwerken van werkbare compromissen met anderen.

Provincie: