zaterdag, 5. september 2015 - 22:08 Update: 05-09-2015 22:11

Blind: hoofd erbij houden tegen Turkije

Blind: hoofd erbij houden tegen Turkije
Foto: Archief EHF
Zeist

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Oranje neemt het zondagavond op tegen Turkije. In Konya hoopt de ploeg van bondscoach Danny Blind de tegen IJsland opgelopen kater weg te spoelen. Het strijdplan van de Nederlandse oefenmeester lijkt bekend.

Blind reist met zijn ploeg niet voor een gelijkspel af naat Turkije. "Nederlandse ploegen kunnen in de regel niet op de nul of een resultaat spelen", aldus Blind zaterdag tijdens persconferentie voorafgaand aan het belangrijke duel. "We staan altijd voor een bepaald type voetbal. Het moeten winnen ligt bij Turkije, wij willen winnen."

"We moeten de controle over de wedstrijd zien te krijgen. De Turken spelen geëmotioneerd, met vaardige spelers en veel positiewisselingen. We moeten zelf proberen te voetballen en er rekening mee houden dat Turkije ook wel eens ongeorganiseerd is."

Voor het Nederlands elftal is het duel in het Turkse Konya van redelijk groot belang. In groep A staat Oranje met nog drie wedstrijden te gaan derde met tien punten. De Turken hebben op hun beurt negen punten en staan daarmee vierde.

Zondagavond wordt in de Torku Arena in Konya om 18:00 afgetrapt. Bij Nederland ontbreken Arjen Robben en Bruno Martins Indi hoe dan ook. Robben raakte tegen IJsland (0-1 nederlaag) geblesseerd terwijl Martins Indi de rode kaart kreeg.

Categorie: