zondag, 6. september 2015 - 11:25 Update: 06-09-2015 17:01

Twintig gevallen van onderkoeling bij Amsterdam City Swim

Rond de 2500 deelnemers voor de Amsterdam City Swim
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Nadat twintig zwemmers onderkoeld uit het water zijn gehaald, heeft de organisatie besloten de route van Amsterdam City Swim in te korten.

Alle zwemmers zijn inmiddels wel binnen. Dit meldt de Amsterdamse zender AT5 zondagmiddag. De organisatie van City Swim liet aan de omroep weten dat ze de lus op de Amstel uit het parcours hebben gehaald. Een aantal zwemmers raakte bevangen door de kou en kwam daardoor in moeilijkheden. De organisatie schakelde  amabulances in en er werd ook een traumahelikopter ingezet. Bij voorgaande edities raakten enkele deelnemers ook onderkoeld, maar dit keer leken de verschijnselen iets ernstiger te zijn.

Om 13.00 uur startte zondagmidddag in Amsterdam weer de actie Amsterdam City Swim tegen de spierziekte ALS. Aan de zwemtocht van twee kilometer door de Amsterdamse grachten deden zo'n 2500 mensen mee. Ze halen daarmee geldt op voor de ongeneeslijke spierziekte.

Het is voor de vierde keer dat het evenement wordt georganiseerd. Vorig jaar werd voor 1,9 miljoen euro bijeen gezwommen. Zondagochtend had al een groep kinderen de City Swim for Kids gezwommen. Ze legden de laatste 700 meter van het parcours af. 

Aan de City Swim namen ook bekende Nederlanders deel. Dit jaar waren Maarten van der Weijden en Pieter van den Hoogenband, tv-presentatoren Sophie Hilbrand en Jan Joost van Gangelen, danseres Euvgenia en GTST-acteur Ruud Feltkamp van de partij.

De start was om 13.00 bij het Marine Etablissement. De deelnemers zouden dan via de Amstel naar de Keizersgracht zwemmen.

Provincie: