maandag, 7. september 2015 - 9:39 Update: 08-09-2015 20:16

KWF start pilot mobiel pinnen tijdens collecteweek

Kankerbestrijding start pilot met mobiel pinnen
Foto: KWF
Amsterdam

Vandaag start voor de 66e keer de collecteweek van KWF Kankerbestrijding. Naast de 100.000 collectanten die met de collectebus langs 6 miljoen deuren gaan, start KWF Kankerbestrijding ook met een proef mobiel pinnen.

In 11 steden, waaronder Amsterdam, Hengelo, Almelo, Den Haag, Lelystad en Arnhem, zullen er collectanten zijn die met de proef meedoen. Zij zullen naast de vertrouwde collectebus uitgerust zijn met een klein handformaat pinapparaatje dat gekoppeld kan worden aan de mobiele telefoon van de collectant. De verwachting is dat de gemiddelde gift hoger is.

Jan Willem Forch, manager Fondsenwerving: “Onze collectanten horen aan de deur steeds vaker dat iemand geen klein geld in huis heeft. Daarom zijn we continue op zoek naar alternatieven die het zowel de collectant als de gever makkelijk te maken om KWF te steunen. Met mobiel pinnen aan de deur bieden wij mensen een extra mogelijkheid om te doneren. De collectanten zijn enthousiast en vinden het fijn dat er meer manieren beschikbaar komen waarmee mensen kunnen bijdragen.

Over de pilot

De collectanten zijn te herkennen aan een sticker met “Pinnen, ja graag” op de collectebus en een button op de kleding. In 2014 is er op kleine schaal een pilot geweest om te kijken of het doneren met een pinapparaat een goede toevoeging is aan de vertrouwde collectebus. Uit deze pilot is gebleken dat de gemiddelde donatie 5x zo hoog was als die via het pinapparaat werd gedaan. Echter, voor de collectanten werd een extra pinautomaat als last ervaren (was te zwaar) en was te duur in gebruik. Nu gaat KWF werken met kleine pinapparaten die gekoppeld kunnen worden aan de mobiele telefoon. De pilot is in samenwerking met Stichting Collecteplan (SCP).

Categorie:
Provincie: