maandag, 7. september 2015 - 16:45 Update: 07-09-2015 16:59

Vrouw (24) aangehouden vanwege brandstichtingen Hoogeveen

Vrouw (24) aangehouden vanwege brandstichtingen Hoogeveen
Foto: Archief FBF
Hoogeveen

Afgelopen vrijdagmiddag heeft de politie nog een vierde verdachte aangehouden in het onderzoek naar de branden in het Drentse Hoogeveen.

'Het gaat om een vrouw van 24 jaar uit Veenoord. Ook zij wordt verdacht van betrokkenheid bij brandstichtingen in Hoogeveen', laat de politie maandagmiddag weten. 'De vrouw is verhoord. Haar rol lijkt beperkt. Daarom is zij zondag vrijgelaten', aldus de politie.

Drie verdachten blijven vast zitten

Maandag 31 augustus werd een 39-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. Hij werd afgelopen donderdag voor 14 dagen in bewaring gesteld. Vandaag zijn de twee andere mannelijke verdachten (een 19-jarige man uit Hoogeveen en een 21-jarige man uit Veenoord) voorgeleid. Ook zij zijn voor 14 dagen in bewaring gesteld. Dat betekent dat de rechter commissaris voldoende reden ziet om de verdachten voor het onderzoek langer vast te houden.

Een rechercheteam doet al langere tijd onderzoek naar de brandstichtingen in Hoogeveen, die vermoedelijk zijn toe te schrijven aan meerdere brandstichters. Het aantal verdachten dat nu vast zit ligt op drie. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Provincie:
Blik op 112: