maandag, 7. september 2015 - 17:49 Update: 07-09-2015 17:58

Politie verricht 5 aanhoudingen na vondst 120 kilo cocaïne Rotterdamse haven

Politie verricht 5 aanhoudingen na vondst 120 kilo cocaïne Rotterdamse haven
Foto: OM
Rotterdam

Bij twee cocaïnevangsten van gezamenlijk 120 kilo dit weekend heeft het Hit And Run Cargo team, een samenwerkingsverband tussen Fiod, Douane, Zeehavenpolitie en Openbaar Ministerie, vijf verdachten aangehouden. 'De vijf verdachten zijn maandag voor 14 dagen in bewaring gesteld', meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandagmiddag.

In de vroege ochtend van vrijdag 4 september werd door de Douane en de Zeehavenpolitie een onderzoek ingesteld, naar aanleiding van een melding dat er een aantal mannen met tassen over het terrein van een containerbedrijf op de Waalhaven liep. 

Met behulp van politiehonden en een politiehelikopter konden vijf Albanese mannen worden aangehouden die zich buiten het terrein schuilhielden. Een van de verdachten werd daarbij door een politiehond gebeten. De vijf verdachten, in de leeftijd van 27 tot 43 jaar, zijn maandag door de rechter-commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld. 

Op het terrein van het containerbedrijf werd op verschillende plaatsen cocaïne gevonden. Er werd een opengebroken container aangetroffen waarin vermoedelijk cocaïne verborgen heeft gezeten. Zowel in de container als buiten op het terrein werden enkele pakketten met cocaïne aangetroffen. Ook werden enkele sporttassen met daarin pakketten cocaïne gevonden. In totaal werd ongeveer 85 kilo cocaïne in beslag genomen. 

Op zondag 6 september stuitte de Douane bij een controle van een containerbedrijf op de Maasvlakte opnieuw op een partij cocaïne. In een container met bananen, die afkomstig was uit Ecuador, werd ongeveer 35 kilo cocaïne gevonden. De drugs waren verpakt in pakketten, die in het motorcompartiment van de container waren verstopt. 

De in totaal 120 kilo cocaïne die dit weekend in beslag is genomen, met een straatwaarde van ruim 4 miljoen euro, is inmiddels vernietigd. Het onderzoek naar de beide vangsten wordt voortgezet.  

Provincie:
Blik op 112: