dinsdag, 8. september 2015 - 8:10 Update: 09-09-2015 14:14

VU- Medisch Centrum gesloten na breuk waterleiding

gesprongen waterleiding
Foto: Annet van den Berg
gesprongen waterleiding
Foto: Annet van den Berg
gesprongen waterleiding
Foto: Annet van den Berg
VU- Medisch Centrum gesloten na breuk waterleiding
Foto: Erwin Hermanns / EHF
Amsterdam

In Amsterdam Zuid is dinsdagochtend vroeg een hoofdwaterleiding gesprongen aan de Van der Boechorststraat. Dat zorgde ervoor dat onder andere kelders van het VU- Medisch Centrum en de faculteit onder water kwamen te staan.

Inmiddels heeft Waternet samen met de brandweer de kapotte hoofd-drinkwaterleiding afgesloten. Het grote lek bleek te zijn ontstaan tijdens werkzaamheden.

Door het wassende water kwamen kelders van het VU Medisch Centrum blank te staan. Daardoor ontstonden er problemen met de telefonische bereikbaarheid en het computersysteem van het ziekenhuis. Ook werd de stroom tijdelijk afgesloten en maakte het ziekenhuis zich op om patiënten zo mogelijk te evacueren. Dit werden uiteindelijk dertig patiënten. Zij werden tijdelijk overgebracht naar een andere locatie, omdat de stroom op een etage was uitgevallen. Eén patiënt is vanwege een spoedoperatie naar een ander ziekenhuis vervoerd. Uit voorzorg werden alle acute afdelingen gesloten en is de polikliniek gesloten. Het ziekenhuis vraagt mensen die voor een bezoek willen komen, het vandaag niet te doen. 

Waternet voert nu herstelwerkzaamheden uit. Waternet werkt hard om het water op straat weg te pompen, met behulp van putzuigers en pompen.

De breuk in de waterleiding zorgde tevens voor overlast op de ringweg A10 rond de hoofdstad. 'In beide richtingen is de afrit S108 bij het VUmc afgesloten' aldus een ANWB-woordvoerder. Daardoor staat het verkeer vast op de ringweg A10, de A4 richting Amsterdam en op de doorgang van de A9 naar de A4 (Haarlem richting Amstelveen).

 

 

Lees alles over:
Provincie:
Blik op 112: