dinsdag, 8. september 2015 - 14:10 Update: 08-09-2015 16:03

Man doet aangifte van beleggingsfraude voor 800.000 euro

Man voor 800.000 euro gedupeerd met belegginsfraude
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Groningen

Een inwoner van de provincie Groningen heeft bij de politie aangifte gedaan van beleggingsfraude. De man is voor ruim 800.000 euro gedupeerd. De politie onderzoekt de zaak.

De aangever is telefonisch benaderd door een voor hem onbekende persoon met een aantrekkelijk beleggingsaanbod. Na het inwinnen van wat informatie besluit aangever een relatief laag bedrag te investeren. Daarna krijgt hij een nieuwe aanbieding, waarbij een hoger rendement wordt voorgespiegeld, maar ook een hogere inleg vereist is. Vervolgens wordt hij steeds opnieuw telefonisch benaderd en onder druk gezet. Hij moet extra investeringen doen. Doet hij dat niet, dan is hij al zijn geld kwijt. Uiteindelijk loopt de investering op tot meer dan 8 ton.

Japan en Taiwan

Er lijkt een link te liggen met Japan en Taiwan. Aangever wordt gebeld door nummers met kengetal 81 (Japan) en ook zijn tussenpersoon zegt te werken voor bedrijven in Japan. De personen die hem benaderen zijn Brits-Engelssprekende personen. Investeringen moeten overgemaakt worden op bankrekeningen van bedrijven in Japan en Taiwan. 

Mogelijk meerdere slachtoffers

Het is denkbaar dat er meerdere slachtoffers van deze vorm van beleggingsfraude zijn. Bent u ook slachtoffer en herkent u bovenstaand verhaal? Herkent u ook de link met Japan? Neemt u dan contact op met de politie in Groningen via 0900-8844.

Provincie:
Blik op 112: