dinsdag, 8. september 2015 - 16:09 Update: 08-09-2015 16:53

Politie zoekt jonge serie-aanrander

Politie zoekt jonge serieaanrander
Foto: Archief EHF
Barneveld

De politie vraagt om hulp bij een onderzoek nadat meerdere meisjes in Lunteren en Barneveld de afgelopen maanden onzedelijk betast zijn. In de maanden juni, juli, augustus en september kwamen er in totaal vier meldingen binnen.

Omdat het signalement van de dader telkens hetzelfde is, hoopt de politie dat de verdachte herkend wordt. Het gaat om een blanke jongen tussen de 13 en 18 jaar. Volgens de slachtoffers heeft de jongen een kort model kapsel, mogelijk met krullen. Hij rijdt op een transportfiets of omafiets.

Meldingen

Op maandag 15 juni werd een meisje op de Meulunterseweg in Lunteren onzedelijk betast door de jongen. Enkele weken later, op maandag 6 juli, gebeurde hetzelfde aan de Valkseweg in Lunteren. Op maandag 31 augustus werd een meisje op de Barneveldseweg in Lunteren slachtoffer, op woensdag 2 september werd aan de Barnseweg in Barneveld een meisje betast. De meisjes zaten telkens op de fiets, alle aanrandingen vonden plaats tussen 15.00 en 17.00 uur. Elke keer kwam de jongen naast een meisje fietsen en betaste dan het bovenlichaam.

Provincie:
Blik op 112: