dinsdag, 8. september 2015 - 19:10 Update: 09-09-2015 15:10

Geen 900 maar 600 asielzoekers naar Zeewolde

Zeewolde start opvang 600 asielzoekers
Foto: Archief EHF
Zeewolde

Zeewolde gaat 600 asielzoekers opvang bieden. Dit heeft de gemeente dinsdag bekendgemaakt.

'B&W hebben op 8 september besloten in te gaan op het verzoek van het COA om een AZC aan de Bosruiterweg 16 mogelijk te maken. De gemeente heeft deze zomer met tientallen organisaties in Zeewolde gesproken. Op 3 september is de gemeenteraad aan het woord geweest. Burgemeester en wethouders trekken de conclusie dat voor Zeewolde de opvang van 600 vluchtelingen mogelijk is', aldus de gemeente.

Voorwaarden

Burgemeester en wethouders hebben een aantal voorwaarden gesteld, onder andere op het gebied van veiligheid, voorzieningen op het terrein en een goede communicatie vanuit het COA. Het COA heeft om 900 opvangplaatsen gevraagd. Het college wil dat bij 600 plaatsen de voorwaarden gerealiseerd worden.  

Het college is zich bewust van de enorme vluchtelingenstroom en het leed van zoveel mensen op dit moment. Gezien de informatie die de afgelopen maanden verzameld is, kiest het college voor 600 opvangplaatsen. 

Op basis van de eerste ervaringen met het AZC en de ontwikkelingen in de vluchtelingenopvang kan het college besluiten om draagvlak te zoeken voor een tijdelijke en nader te bepalen uitbreiding van de opvang

Provincie: