dinsdag, 8. september 2015 - 21:34 Update: 08-09-2015 21:36

Jong Oranje weet wel te winnen van Turkije

Jong Oranje weet wel te winnen van Turkije
Foto: Archief EHF
Istanbul/Turkije

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Jong Oranje heeft ook de tweede EK-kwalificatiewedstrijd omgezet in een zege. Jong Oranje stuitte in Istanbul tegen Jong Turkije op meer weerstand dan tegen Cyprus (4-0), maar trok uiteindelijk aan het langste eind. Jean-Paul Boëtius was de gevierde man.

Bondscoach Fred Grim zag weinig reden om zijn elftal ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Jong Cyprus te wijzigen en hij kreeg zijn gelijk. Jong Oranje begon goed aan de wedstrijd en kwam na ruim een halfuur spelen op voorsprong. Boëtius combineerde met zijn oude ploegmakker Tonny Vilhena, ging een kaats aan met AZ-spits Vincent Janssen en haalde knap uit. Zijn bal zeilde binnenkant paal binnen.

In de tweede helft nam Jong Turkije meer en meer het initiatief over, al leidde dat niet tot veel kansen. Mickey van der Hart redde op een inzet van Ogulcan Caglaya en de Turkse jeugdinternational Bilal Basacikoglu had ook weinig geluk. 

De debuterende invaller Mimoun Mahi kreeg in de slotfase nog een mogelijkheid, maar in plaats van afspelen ging de Groninger voor eigen succes. Omdat de 2-0 uitbleef, bleven de Turken nog in de gelijkmaker geloven. Er volgde nog een grote kans voor Basaçikoglu, die van dichtbij hard over het doel van Van der Hart schoot.

Opstelling

Van der Hart; Hateboer, Van Beek, Rekik, Aké; Hendrix, Bazoer, Vilhena (Haye, 82.); Boëtius (Tannane, 64.), Janssen, Kishna (Mahi, 75.)

Twee duels, zes punten

De beloften haalden het maximaal aantal punten uit de eerste twee duels. De volgende wedstrijd vindt plaats op 11 oktober, als Jong Slowakije op bezoek komt. Hierna volgt een thuiswedstrijd tegen Wit-Rusland, dat eveneens op zes punten staat.

Categorie: