dinsdag, 8. september 2015 - 22:03 Update: 08-09-2015 22:04

Politie houdt mannen met maskers en vuurwapen aan in Eindhoven

Politie houdt mannen met maskers en vuurwapen aan in Eindhoven
Foto: Politie
Eindhoven

Dinsdagmiddag heeft de politie rond 13.00 uur bij een supermarkt aan de Boschdijk twee mannen van 21 en 19 jaar uit Eindhoven aangehouden die in een auto zaten waarin maskers en een mogelijk vuurwapen werden gevonden. Dit meldt de politie dinsdag.

Een biker van de politie zag enkele minuten eerder op de Boschdijk een auto rijden die de aandacht trok. Zo zat de kentekenplaat los en droeg één van de inzittenden een masker. De bestuurder ging er vrijwel direct vandoor, waarop de agent zijn collega’s waarschuwde.

Alerte getuige

Terwijl agenten op zoek gingen naar de auto, vertelde een alerte getuige dat het voertuig op de parkeerplaats van een supermarkt aan de Boschdijk stond. Daar werd de auto inderdaad aangetroffen, met draaiende motor. De bestuurder was nergens te bekennen, maar de bijrijder zat met een masker over zijn hoofd in de auto.

Mogelijk vuurwapen

Onder de stoel van de bestuurder lag iets dat op een vuurwapen leek. Het voorwerp is meegenomen naar het bureau voor onderzoek. Ook werden in de auto een tweede masker en handschoenen aangetroffen. Daarop werd de man, de jongste verdachte, aangehouden. De aanhouding van de bestuurder volgde korte tijd later bij de uitgang van de supermarkt.

Verder onderzoek

De twee zitten vast. Verder onderzoek moet uitwijzen wat de twee van plan waren. De auto van het tweetal is in beslag genomen.

Provincie:
Blik op 112: