woensdag, 9. september 2015 - 12:55

Man onder invloed aangehouden voor valse bommelding

Man onder invloed aangehouden voor valse bommelding
Foto: Archief EHF
Roosendaal

Een 19-jarige man uit Frankrijk is dinsdagmiddag op het Stationsplein in Roosendaal aangehouden, nadat hij agenten vertelde dat hij een bom had geplaatst in de trein naar Vlissingen.

Tijdens een controle door NS-medewerkers in de trein kon de Fransman, die overduidelijk onder invloed van drugs is, geen treinkaartje tonen en zich bovendien niet legitimeren. Omdat de man ademhalingsmoeilijkheden leek te hebben, werd hij omstreeks 15.30 uur in Roosendaal uit de trein gehaald en overgenomen door opgeroepen agenten. Zij brachten de verdachte naar een gereedstaande ambulance op het Stationsplein.

Motief onduidelijk

Daar knapte de man weer een beetje op en vertelde dat hij een bom heeft geplaatst in de trein die ieder moment kan afgaan. De trein was echter alweer op weg richting Zeeland. Vervolgens is de trein voor onderzoek stilgezet op het station in Krabbendijke. Alle passagiers zijn voor de veiligheid uit de wagons gehaald.

Procedure

Bomexperts van de politie hebben na de melding de officier van dienst ter plekke geadviseerd over de beoordeling van het gevaar. Intussen werd ook alle beschikbare nationale en internationale politie-informatie over deze verdachte nagetrokken. Met deze inlichtingen volgde de inschatting dat deze bommelding niet serieus was. Nadat het sein veilig was gegeven vervolgde de trein rond 17.00 uur de reis naar Vlissingen. Het overige treinverkeer tussen Roosendaal en Vlissingen heeft vanwege dit incident overlast gehad. De verdachte is in verzekering gesteld en zit nog vast. Zijn motief is tot nu toe nog onduidelijk.

Provincie:
Blik op 112: