woensdag, 9. september 2015 - 16:23 Update: 09-09-2015 18:37

Verdachte leverde sleutels voor grootschalige autodiefstal Rotterdam

Verdachte aangehouden voor faciliteren grootschalige autodiefstal Rotterdam
Foto: fbf
Rotterdam

De Dienst Regionale Recherche van de politie-eenheid Rotterdam heeft na maandenlang onderzoek een 43-jarige man uit Rotterdam aangehouden op verdenking van het faciliteren van autodiefstallen en heling van gestolen auto’s.

De man wordt ervan verdacht behulpzaam te zijn geweest bij het stelen van auto’s op meerdere plaatsen in het land.

Hij zou onder meer speciale sleutels en elektronische apparatuur hebben geleverd die konden worden gebruikt voor het wegnemen van auto’s. Hij bood die onder meer aan via een webshop. Ook zou hij autodieven hebben voorzien van informatie over de beveiliging en sloten van specifieke automerken. Die informatie kon worden gebruikt bij het stelen, helen en omkatten van auto’s.

De man kon in juni worden aangehouden, en zit sindsdien vast. Na zijn aanhouding werden verschillende panden doorzocht, waaronder de woning van de verdachte. Daarbij werd een grote hoeveelheid apparatuur aangetroffen die kan worden gebruikt voor voertuigcriminaliteit. Ook werd computerapparatuur, bakens en een jammer in beslag genomen. De geschatte waarde van de goederen bedraagt tussen de dertig en de veertigduizend euro. Daarnaast werd voor ruim 17.000 euro contant geld in beslag genomen, en is beslag gelegd op bankrekeningen in Nederland en België. 

Het onderzoek wordt voortgezet. Inmiddels zijn ook meerdere verdachten aangehouden voor het plegen van autodiefstallen. Daarnaast wordt onder meer onderzoek gedaan naar de financiële administratie, en de bestemming van de gestolen auto’s. Uit het onderzoek komt naar voren dat mogelijk enkele omgekatte auto’s werden gebruikt voor het plegen van strafbare feiten, zoals overvallen en plofkraken. 

De verdachte moet op donderdag 10 september tijdens een zogenoemde pro forma zitting voor de rechter verschijnen.

Provincie:
Blik op 112: