woensdag, 9. september 2015 - 16:38 Update: 10-09-2015 10:56

Alle poliklinieken VUmc weer open

Al voor tientallen miljoenen schade bij VUmc
Foto: Erwin Hermanns / EHF
Amsterdam

De grootte van de schade naar aanleiding van de breuk van de hoofdwaterleiding bij VUmc loopt in de tientallen miljoenen. Dit heeft bestuursvoorzitter van VUmc Wouter Bos woensdagmiddag tijdens een persconferentie laten weten.

Technische installaties kelder

De schade aan alleen al de technische installaties in de kelder van het ziekenhuis bedraagt minstens 20 miljoen euro. Daarnaast is er de schade van inkomstenderving.

Dinsdagochtend kwamen de kelders van VUmc onder water te staan door de gesprongen waterleiding. Het incident heeft grote gevolgen gehad voor het ziekenhuis dat zich genoodzaakt zag het gehele ziekenhuis te ontruimen en alle 339 patiënten over te plaatsen naar andere ziekenhuizen. 

Poliklinieken donderdag weer open

Op donderdag 10 september gaat het grootste gedeelte van de poliklinieken en de dagbehandeling van VUmc weer open. 'Onze polikliniek en dagbehandeling worden, met uitzondering van cardiologie en nefrologie, vanaf donderdag 10 september heropend', aldus VUmc. 

De noodzakelijke randvoorwaarden voor heropening zoals reanimatiemogelijkheid en apotheek zijn vanaf donderdag ingevuld. Over de heropening van cardiologie en nefrologie, die zijn gevestigd in het ziekenhuis, volgt zo spoedig mogelijk bericht. Ook de huisartsenpraktijk (UHP) en de huisartsenpost Amsterdam-Zuid (HAP) zijn vanaf morgen weer geopend.

Nog geen SEO

De spoedeisende hulp (SEO) blijft nog dicht. Er is een minimale bezetting aanwezig voor de beantwoording en doorverwijzing van zelfverwijzers. Het ziekenhuis zelf blijft nog minstens een week gesloten. 

Lees alles over:
Provincie: