donderdag, 10. september 2015 - 11:11

Drugstransport klemgereden, één verdachte aangehouden Alphen Baarle-Nassau

Drugstransport klemgereden, één verdachte aangehouden Alphen Baarle-Nassau
Foto: Politie
Alphen Baarle-Nassau

De politie heeft donderdagmorgenvroeg een transport van 1000 liter grondstoffen kunnen onderscheppen. De auto waarin het vervoerd werd is klemgereden en er is één verdachte aangehouden.

Er was informatie bij de politie binnengekomen dat er een belangrijk transport aan zat te komen van vermoedelijk afvalstoffen van een drugslab. De recherche startte direct een onderzoek en kon achterhalen met welk busje het transport zou gaan plaats vinden.

In de vroege ochtend was het busje gaan rijden achtervolgd door het Heterdaadteam van de politie. Het busje werd klemgereden op de rotonde Kapellekensbaan met de Baarlseseweg in Alphen. Het busje werd bestuurd door een 32-jarige inwoner uit Goirle. Hij is aangehouden en naar het bureau gebracht.

Onderzoek in het busje leverde geen afvalstoffen op maar 1000 liter aceton, een grondstof voor het vervaardigen van synthetische drugs. Het is verboden om deze stof in grote hoeveelheden te hebben of te verhandelen. Het LFO-team is opgeroepen om de 1000 liter op verantwoorde wijze te onderzoeken en af te voeren. Het busje is onder begeleiding naar een perceel van de gemeente aan de Smederijstraat gebracht. Dergelijke acties van de politie richten zich op de aanpak van drugs in Zuid-Nederland en past in een bredere aanpak om als georganiseerde overheid de georganiseerde criminaliteit te bestrijden.

Provincie:
Blik op 112: