donderdag, 10. september 2015 - 11:27 Update: 10-09-2015 19:02

Daling aantal overvallen zet door

Den Haag

Het aantal overvallen is in de eerste acht maanden van 2015 met zes procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, van 845 naar 798.

Dat maakte minister Van der Steur bekend bij de aftrap van een gezamenlijke campagne van het ministerie en de tankstationbranche in Den Haag.

Opvallend is de daling van het aantal overvallen op juweliers, met bijna 50 procent van 17 naar 9. Ook vonden er minder overvallen op woningen plaats op woningen. Bij benzinestations vond juist een lichte stijging plaats, van 45 naar 49. Mede daarom wordt deze campagne georganiseerd, waarin het voorkomen van overvallen door alertheid en verstandig gedrag centraal staat. Medewerker en managers van tankstations leren op regionale bijeenkomsten hoe overvallen kunnen worden voorkomen. Ook krijgen ze te horen hoe te handelen als er toch een overvaller voor hun neus staat.

Minister Van der Steur: “Het is goed te zien dat de daling van het aantal overvallen doorzet, mede dankzij de voortdurende inzet van de politie. Wel zien we dat criminelen hun aandacht verleggen. Bijvoorbeeld naar gelegenheden die ’s avonds laat open zijn zoals tankstations. Deze campagne is belangrijk, omdat ik ook in deze sector snel weer een daling wil zien.”

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):