donderdag, 10. september 2015 - 13:44 Update: 10-09-2015 16:30

'VVD en PvdA onder vuur tijdens vluchtelingendebat'

'Samson onder vuur door oppositie voor vluchtelingenplan'
Foto: PvdA
Den Haag

Tijdens het debat over de vluchtelingenopvang in Europa hebben de oppositiepartijen PvdA-leider Diederik Samson flink onder vuur genomen. Volgens het AD verweten SP, D66 en GroenLinks hem dat ‘hij zijn oren te veel naar de VVD heeft laten hangen’.

De VVD kiest er voor om vluchtelingen op de te vangen in de eigen regio. Dit in veilige gebieden rond Syrië. Hiermee staat de partij lijnrecht tegenover coalitiepartner de PvdA. Samson zei in het debat dat er geen vluchtelingen meer moeten worden opgevangen in Libanon. Een kwart van de bevolking is dat vluchteling. Daarom wil hij de vluchtelingen opvangen in Europa.

De oppositie verwijt de PvdA zich achter de VVD te scharen om vluchtelingen straks  alleen nog in de eigen regio op te vangen. Dit terwijl de partij hier enkele maanden geleden nog tegenstander van was.

Samson laat in een reactie hierop weten dat het niet gaat om meer opvang in de eigen regio, maar betere. Dit zou op langere termijn een betere oplossing zijn omdat vluchtelingen dan niet de gevaarlijke oversteek naar Europa hoeven te maken. 

De plannen van het kabinet om de vluchtelingen in eigen regio op te vangen krijgt sowieso weinig sympathie rekenen van de oppositie. Zij voelen er meer voor om vluchtelingen in Europa op te vangen. 

Provincie: