donderdag, 10. september 2015 - 15:16 Update: 11-09-2015 8:03

Vondst bijzondere fossielen voegt nieuwe tak aan de menselijke stamboom toe

Onderzoekers vinden nieuw mensachtige; de Homo Naleidi
Foto: Still Youtube
Zuid-Afrika

In een groot complex diep onder Malmani Dolomoeten van Zuid-Afrika zijn internationale wetenschappers op mensachtige fossielen gestuit. De onderzoekers hebben meer dan 1500 goed bewaarde botten en tanden gevonden. Dit meldt de universiteit van Wisconsin-Madison

Met de vondst is er een nieuwe tak aan de menselijke stamboom toegevoegd. Het wezen heeft de naam Homo Naledi gekregen. De wetenschappers geloven dat de resten doelbewust daar zijn begraven.

Er zijn tot nu toe ten minste 15 skeletten gevonden van mensen van verschillende leeftijden. De onderzoekers verwachten dat er meer fossielen te vinden zijn.

John Hawks van de universiteit van Wisconsin-Madison zegt: ‘We hebben een nieuwe soort Homo, met al zijn interessante kenmerken. We hebben nu de grootste mensachtigen ontdekking gedaan in Afrika.’ 

De Homo Naledi had een klein hoofd en hersenen. Met krachtige handen en dunne ledenmaten is de Homo Naledi gebouwd om lange afstanden te lopen. Volgroeid was hij ongeveer 1,50 meter en een brede borst. Ook liep de Homo Naledi recht op.