donderdag, 10. september 2015 - 22:50 Update: 11-09-2015 8:59

Oppositie boos op Van der Steur over politie

Van der Steur wil geen nieuw politieplan maken
Den Haag

Ondanks felle kritiek vanuit de Tweede Kamer gaat minister Ard van der der Steur (Veiligheid en Justitie) door met zijn herziene plan voor de reorganisatie van de politie.

SP, PVV en de Groep Bontes drongen er bij de minister op aan om een nieuw plan te maken, maar dat wil de minister niet. Van der Steur is ervan overtuigd dat de omvorming naar de Nationale Politie nu wel beter zal verlopen. Dit melden verschillende media donderdagavond.

Tot 2018 krijgt de politie de tijd om alles in goede banen te leiden. Maar het kost ook twee keer zo veel geld,. Deze extra kosten, 230 miljoen euro, moet de politieorganisatie zelf betalen uit haar reserves. De politie moest te veel tegelijk reorganiseren, zo bleek.  Daarnaast was er te weinig kunde en kennis. Vooral de kwaliteit van de recherche moet omhoog.

De oppositie is boos vanwege het feit dat ze al eerder hebben gewaarschuwd dat het mis ging met de reorganisatie. Dat was al ten tijde van Van der Steurs voorganger, Ivo Opstelten. Van der Steur beloofde de Kamer donderdagavond beter in lichten over de ontwikkelingen tijdens de herziening