vrijdag, 11. september 2015 - 10:24

‘Meer meldingen van radicaliserende jongeren’

‘Meer meldingen van radicaliserende jongeren’
Foto: SXC
Den Haag

De hulplijn Radicalisering krijgt meer ouders aan de lijn die zich zorgen maken over de radicalisering van hun kinderen. Het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders, die de hulplijn heeft opgezet, heeft volgens BNR contact met achtenzestig families. Hiervan zijn de helft van de kinderen afgereisd naar het buitenland.

Farid Azarkan van het samenwerkingsverband zegt tegenover de nieuwszender hat hij niet zoveel meldingen had verwacht. ‘We hadden gedacht dit jaar maximaal honderd ouders te kunnen bijstaan, maar we zitten nu al op achtenzestig. We hebben ook veel meer vertrouwenspersonen moeten opleiden en we geven ook veel meer voorlichting. Er is op alle fronten veel meer behoeften aan ondersteuning en informatie.’

Gemakkelijk is het voor de organisatie niet om zoveel gezinnen bij te staan. Dit omdat er geen geld is. ‘We werken met vrijwilligers en we hebben één betaalde kracht, daar hebben we geld voor gekregen van een lokaal fonds", zegt Azarkan. "We krijgen geen geld van de overheid, dus we moeten zo min mogelijk kosten maken. We zijn hard bezig nieuwe, kleine bijdragen te vragen aan fondsen, zodat we hiermee door kunnen gaan."