vrijdag, 11. september 2015 - 12:38 Update: 11-09-2015 13:34

39-jarige verdachte legt bekentenis af voor 7 branden Hoogeveen

autobrand Hoogeveen
Foto: Henk Brunink
Hoogeveen

De 39-jarige man uit Hoogeveen, die wordt verdacht van brandstichtingen in zijn woonplaats, blijft 90 dagen langer vastzitten.

De man is op 31 augustus 2015 aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij meerdere brandstichtingen in Hoogeveen. De 39-jarige man heeft inmiddels zeven branden bekend, waaronder de brand onder de overkapping van een woning aan de Alteveerstraat, waardoor grote schade ontstond, ook aan de woning.

Onderzoek

De recherche doet al langere tijd onderzoek met een team van 12 mensen naar de ruim 20 brandstichtingen die sinds eind mei 2015 in Hoogeveen plaatsvonden. De politie houdt er sterk rekening mee dat er meerdere brandstichters actief zijn.

Meerdere aanhoudingen

Zo zijn onlangs ook twee andere verdachten aangehouden, een 19-jarige man uit Veenoord en een 21-jarige man uit Hoogeveen. Zij zitten ook vast, onder andere op verdenking van een brand in een bestelauto in de Tandarts Schipperstraat. Het team onderzoekt of deze verdachten verantwoordelijk zijn voor andere (auto)branden in Hoogeveen. Het onderzoek is nog volop in gang. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Provincie:
Blik op 112: