vrijdag, 11. september 2015 - 16:55 Update: 11-09-2015 16:59

Compensatieregeling voor pgb en zorgverleners

Compensatieregeling voor pgb en zorgverleners
Foto: Archief EHF
Den Haag

Het kabinet treft op voorstel van staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) een compensatieregeling voor houders van een persoonsgebondenbudget (pgb) en zorgverleners, die bij de invoering van de nieuwe manier van betalen door de Sociale Verzekeringsbank financieel nadeel hebben gehad.

Voor de regeling wordt tussen de 15 en de 20 miljoen euro uitgetrokken. Dat schrijft Van Rijn vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Moeite budgethouder minimaal

Het uitgangspunt van de regeling is dat de budgethouder zo min mogelijk hoeft aan te leveren. Verder moet de regeling recht doen aan de aard en de omvang van de problematiek van de budgethouder. Daarnaast zal voor budgethouders en zorgverleners waarvan het nadeel (aantoonbaar) aanzienlijk hoger is dan de vastgestelde vergoedingen, worden gekeken naar de persoonlijke situatie.

Betalingen stabiel

Het betalen van declaraties blijft stabiel: 95 procent declaraties wordt binnen de afgesproken 10 werkdagen uitbetaald, bijna 91 procent van de urgente betalingen wordt binnen 3 dagen uitgekeerd. De bereikbaarheid van de SVB is zoals afgesproken en het aantal dagelijkse meldingen bij Per Saldo en de Helpdesk Zorgaanbieders blijft beperkt.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):