vrijdag, 11. september 2015 - 20:38 Update: 11-09-2015 20:46

FNV: Doe aangifte van ‘diefstal pensioen’

FNV: Doe aangifte van ‘diefstal pensioen’
Amsterdam

Alle mensen met een ABP-pensioen kunnen aanstaande maandag, 14 september, bij de politie aangifte doen van ‘diefstal pensioen’. Dit naar aanleiding van het afgesloten loonvoorstel voor het overheidspersoneel tussen de kleinere vakbonden en de overheidswerkgevers.

Dit loonvoorstel van Rutte verslechtert het pensioen tot wel 15% van 2,8 miljoen ABP-deelnemers. Deze verslechtering raakt niet alleen de pensioenen van het overheidspersoneel maar ook werknemers in de semipublieke en geprivatiseerde overheidsinstanties en hun huidige gepensioneerden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld onderwijs, onderzoeksinstellingen, UMC’s, universiteiten, politie, afval- en milieubedrijven, nutsbedrijven en stadsvervoer.

‘Dat loonvoorstel is een vorm van diefstal’, aldus Ruud Kuin, vicevoorzitter van de FNV, ‘Als dieven in de nacht hebben Rutte en consorten dit voorstel afgesproken en pensioen ‘gestolen’. Daarom roepen we iedereen met een ABP-pensioen op om maandag aangifte te doen van diefstal van hun pensioen. Dit voorstel is voor 600.000 mensen een sigaar uit eigen doos en het merendeel van de 2,8 ABP-deelnemers ziet hier niets van terug.’

Aangifte doen

Er kan maandag op twee verschillende manieren aangifte worden gedaan:

fysiek tussen 14.00 en 15.00 uur bij de volgende politiebureaus: Groningen, Rademarktstraat 12,
Haarlem, Koudenhorn 2, Rotterdam, Doelwater 5,  Eindhoven, Mathildelaan 4, Den Haag, Burgemeester Patijnlaan 35,  Maastricht, Prins Bisschopsingel 53, Arnhem, Beekstraat 39, Breda, Chasséveld 3-A, Middelburg, Achter de Houttuinen 10, Amsterdam, Marnixstraat 148 en digitaal via de link op www.fnv.nl.

Op de site van de FNV is ook een aangifteformulier te downloaden dat mensen alvast kunnen invullen en meenemen naar een politiebureau.

Niet ondertekend

Het loonvoorstel voor overheidspersoneel is afgesproken tussen een aantal kleinere vakbonden en werkgevers in de overheidssector. Het kabinet stelde dwingende voorwaarden om in onderhandeling te gaan, zoals een verslechtering van het ABP-pensioen. Voor jongeren kan dit oplopen tot wel 15 procent. Dat staat gelijk aan twee jaar langer doorwerken. Het overheidspersoneel betaalt dus in belangrijke mate zijn eigen loonsverhoging. Deze loonsverhoging verslechtert het ABP-pensioen van 2,8 miljoen mensen. De FNV heeft daarom als grootste vakbond voor het overheidspersoneel, met 60 procent van de georganiseerde leden in de overheidssector, dit voorstel niet ondertekend.

Categorie:
Tag(s):