vrijdag, 11. september 2015 - 22:54 Update: 12-09-2015 17:11

Kraan valt op Grote Moskee Mekka, 107 doden en 238 gewonden

Kraan valt op Grote Moskee Mekka, 107 doden en 238 gewonden
Foto: Archief EHF
mekka

In Saudi-Arabië is vrijdag een bouwkraan neergevallen op de Al-Masjid al-Haram, de Grote Moskee in Mekka. Het dodental is inmiddels opgelopen naar 107, 238 personen raakten gewond. Dit melden de Saudische autoriteiten.

De directeur-generaal van de civiele bescherming Suleiman al-Amr zegt dat er op de plaats van het ongeval geen slachtoffers meer zijn, zo meldt de Belgische krant De Standaard

Het incident gebeurde enkele weken voor de jaarlijkse hadj, de massale pelgrimage naar Mekka. Volgens een een Saudische overheidsfunctionaris is een storm de oorzaak zijn van het ongeval. De kraan is door een dak gestort, zo bleek uit foto's op internet

De hadj wordt door miljoenen mensen bezocht. Omdat er elk jaar doden vallen door het gedrang, had Saudi-Arabië toestemming gegeven om de grote moskee uit te breiden. Dit uit veiligheidsoverwegingen.

Over een paar weken zal de jaarlijkse hadj, de massale pelgrimage naar Mekka, in de Al-Masjid al-Haram-moskee eindigen. Miljoenen moslims lopen er elk jaar zeven keer om de kaäaba, het kubusvorimge gebouw in het midden van de moskee, dat als het huis van God wordt gezien.

Categorie:
Tag(s):