zaterdag, 12. september 2015 - 12:27 Update: 12-09-2015 13:18

Duizenden demonstranten op de been tegen bezuinigingen zorg

Duizenden demonstranten op de been tegen bezuinigingen zorg

Op het Damrak in Amsterdam hebben duizenden zorgverleners, zorgbehoevenden en sympathisanten zich zaterdagochtend verzameld voor de Red-de-zorg- demonstratie van vakbond FNV.

De demonstranten maken zich bezorgd over de uitholling van de zorg. Met de demonstratie willen ze proberen om staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid) te doen inzien dat de aangekondigde bezuinigingen in de zorg moeten worden teruggedraaid. 

De demonstranten verzamelen zich op het Damrak en gaan vanmiddag in een mars naar het Westerpark. Daar zal ook Van Rijn spreken. De actie van de FNV begon met een volkspetitie tegen het beleid van Van Rijn. Inmidddels heeft deze petitie bijna 800.000 handtekeningen binnengehaald.

Van Rjin is echter niet van plan in te gaan op de eerste en belangrijkste eis, namelijk het terugdraaien van de bezuinigingen op de zorg thuis voor ouderen en gehandicapten. En met deze boodschap zal Van Rijn zaterdag de demonstranten toespreken, zo meldt dagblad Trouw. De demonstratie is het voorlopige hoogtepunt van de FNV-actie.

Andere sprekers zijn Kamerleden, zoals Linda Voortman (GroenLinks), Emile Roemer (SP), Grace Tanamal (PvdA) en Henk Krol (50Plus).

Provincie:
Tag(s):