zaterdag, 12. september 2015 - 16:51 Update: 12-09-2015 16:55

Ajax-opponent Celtic blameert zich

Ajax-opponent Celtic blameert zich
Foto: Arena

(ElfVoetbal-BlikopNieuws) Celtic heeft donderdag wat recht te zetten in de Amsterdam ArenA. Op het veld van Aberdeen gaven The Hoops een voorsprong én de koppositie uit handen. De les die Ajax hieruit kan leren: Celtic is verdedigend kwetsbaar, met name bij standaardsituaties.

Aberdeen ontving Celtic in de wetenschap dat het vorig seizoen alle vier competitieduels met The Bhoys hadden verloren. De krachtsverhoudingen zijn dit seizoen anders, bleek op zaterdagmiddag. Celtic begon met debutant Tyler Blackett, de vervanger van Virgil van Dijk, en kwam via een rake penalty van Leigh Griffits op voorsprong.

Na rust boog Aberdeen de achterstand om. Adam Rooney tekende tien minuten na rust voor de gelijkmaker vanaf de stip en Paul Quinn schoot Aberdeen vijf minuten voor tijd met een vrije trap alsnog naar de zege. Op dat moment stond de winnende ploeg met tien man op het veld.

Verdedigend kwetsbaar

Trainer Ronny Deila (foto) beklaagde zich tegenover The Scottish Sun over een 'hele goedkope penalty' maar ook de verdediging kreeg ervan langs. "We hadden de winnende moeten maken, in plaats daarvan krijgen we weer een simpele treffer tegen uit een stilstaande situatie. Er werd wel erg slecht verdedigd."

Aberdeen wipt op de ranglijst over Celtic heen en verdedigt - met een wedstrijd minder gespeeld - een voorsprong van twee punten op The Hoops. Celtic speelt donderdag de eerstvolgende wedstrijd, in Amsterdam tegen Ajax. 

Categorie:
Tag(s):