zondag, 13. september 2015 - 11:14 Update: 13-09-2015 19:19

Letty Demmers (63) nieuwe D66-voorzitter

D66 kiest Letty Demmers tot nieuwe voorzitter
Foto: D66
Den Haag

Leden van D66 hebben Letty Demmers (63) verkozen tot voorzitter van het Landelijk Bestuur. Dit heeft D66 zondag bekendgemaakt.

 'Ik ben ontzettend blij dat ik de komende jaren voorzitter mag zijn van de vereniging die mij zo aan het hart ligt en waar ik al zo lang lid van ben. Ik zie er zeer naar uit om samen met de leden te werken aan de verbinding van alle onderdelen binnen D66. De vereniging is de basis van de partij en ik ga ervan uit dat we die de komende tijd nog verder kunnen versterken. Bedankt voor het vertrouwen!', laat Demmers weten

Twee kandidaten

De leden van D66 hadden de keuze uit twee sterke kandidaten. Tussen Letty Demmers en de andere kandidaat, Henk Beerten was een korte maar intensieve verkiezingsstrijd ontstaan. Zij zijn door het hele land gereisd om zich te presenteren en hebben veel contact gezocht met leden, afdelingen en fracties. 

Henk Beerten blijft aan als Politiek Secretaris van het Landelijk Bestuur. Henk Beerten: “Ik feliciteer Letty van harte met haar verkiezing en ik kijk uit naar de samenwerking met haar binnen het Landelijk Bestuur. Ik richt mij als vanouds vanuit mijn portefeuille met veel energie op de politieke inhoud.”

Letty Demmers

De nieuwe voorzitter van D66 woont in Bergen op Zoom. Op dit moment is Letty Demmers waarnemend burgemeester in Vlissingen. Hiervoor was zij onder andere jarenlang korpschef van politieregio Zeeland, burgemeester van Best en Reusel-de Mierden, en wethouder In Bergen op Zoom. In 2002 was zij in Best de eerste gekozen burgemeester van Nederland.