zondag, 13. september 2015 - 15:52 Update: 13-09-2015 18:52

Hoofdwaterleiding Van der Boechorstlaan bij VUmc gerepareerd

Waternet heeft gesprongen hoofdwaterleiding bij VUmc vervangen
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Waternet heeft de reparatie van de hoofdwaterleiding in de Van der Boechorstlaan nabij het VUmc zaterdagavond afgerond. Dit heeft Waternet zondag bekendgemaakt.

De waterleiding, die afgelopen dinsdag lek raakte en voor een ravage zorgde is over een lengte van circa 50 meter vernieuwd. Nu Waternet klaar is met het herstel van de hoofdwaterleiding kan Nuon starten met de reparatie van hun warmteleidingen die door de breuk ook zijn beschadigd. Nuon zal naar alle waarschijnlijkheid aanstaande maandag starten met deze werkzaamheden.

Onderzoek

De afgelopen dagen is onderzocht wie er vanaf 1 januari 2015 hebben gewerkt aan of in de omgeving van de waterleiding aan de Van der Boechorststraat. Hieruit blijkt dat er op het moment van de leidingbreuk noch door Waternet noch door derden op of aan de waterleiding is gewerkt.

Er is wel door een aantal partijen in de omgeving van de waterleiding gewerkt in de periode vanaf 1 januari 2015. Deze partijen worden benaderd om verder uit te zoeken welke werkzaamheden dat precies zijn geweest. Er wordt onderzocht of dat mogelijk effect op de waterleiding heeft gehad die tot de breuk hebben kunnen leiden. Dit onderzoek zal enkele weken in beslag nemen.

Daarnaast wordt er in opdracht van de verzekeraar een onderzoek verricht naar de oorzaak van de leidingbreuk. Dit onderzoek wordt verricht door een onafhankelijk onderzoeksbureau en zal vooralsnog enkele weken in beslag nemen.

OVV

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) heeft Waternet laten weten dat zij een verkennend onderzoek starten naar de oorzaak van de leidingbreuk. Waternet werkt volledig aan dit onderzoek mee.

Waternet heeft als prioriteit om de waterleiding zo snel mogelijk te vervangen zodat de straat weer dicht kan en het gebied weer bereikbaar is. Dinsdag gaat Waternet de beschadigde hemelwaterleiding herstellen. De dag erna wordt de waterleiding schoongespoten en klaar gemaakt voor gebruik. Donderdag en vrijdag maakt het stadsdeel Zuid de weg weer in orde.

Lees alles over:
Provincie: