zondag, 13. september 2015 - 16:48 Update: 14-09-2015 8:21

Politie gaat uit van brandstichting bij brand Jumbo Den Haag

Onderzoek naar mogelijke brandstichting AH en Jumbo Den Haag
Foto: Archief EHF
Den Haag

Zondagmiddag is er bij twee supermarkten vlak achter elkaar brand uitgebroken. Dit meldt de politie zondag.

'We onderzoeken de twee branden in een filiaal van Jumbo aan de Laakweg in Den Haag en Albert Heijn aan het Bogaardplein in Rijswijk die vlak na elkaar uitbraken', aldus de politie

Jumbo

De brand in het filiaal van Jumbo ontstond rond 12.40 uur en de politie gaat uit van brandstichting. Agenten spraken kort enkele getuigen en zou hen graag nog enkele vragen willen stellen. De politie roept hen daarom dringend op om contact op te nemen via 0900-8844. Ook getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben worden verzocht om dit nummer te bellen. 

Uit verklaringen blijkt dat omstanders foto’s of video’s hebben gemaakt van het moment vlak voor, tijdens of vlak na de brand. Deze beelden kunnen van groot belang zijn in het onderzoek en daarom zou de politie graag in het bezit komen hiervan. Heeft u beeldmateriaal? Neem dan ook contact op met de politie.

Albert Heijn

In een filiaal van supermarkt Albert Heijn ontstond kort na 13.00 uur ook een brand. De oorzaak hiervan is nog in onderzoek, maar brandstichting kan ook in de geval niet worden uitgesloten. Bent u getuige geweest van het ontstaan van de brand of heeft u hier beelden van? Neem dan contact op met de politie door 0900-8844 te bellen.

Brand-, rook- en waterschade

De brandschade bleef in beide gevallen beperkt, maar daarnaast is er ook flinke rook- en waterschade. De politie onderzoekt de twee branden en kijkt daarbij ook of er sprake is van een verband. 

Provincie:
Blik op 112: