zondag, 13. september 2015 - 21:02 Update: 13-09-2015 21:08

Turkse demonstratie Rotterdam zonder incidenten verlopen

Turkse demonstratie Rotterdam zonder incidenten verlopen
Foto: Archief EHF
Rotterdam

In Rotterdam vond zondagmiddag een Turkse demonstratie plaats zo'n 3500 deelnemers. 'De politie was hierbij aanwezig om de grote stroom mensen te begeleiden. De demonstratie is zonder incidenten verlopen', meldt de politie zondagavond.

Rond 15.00 uur verzamelden 3000 tot 4000 mensen zich op het Wilhelminaplein op Rotterdam Zuid om gezamenlijk via de Laan op Zuid over de Rosestraat te lopen en tenslotte te eindigen op het Handelsplein. De politie was aanwezig om de grote stroom mensen te begeleiden en, gekeken naar de huidige spanningen in Turkije, te voorkomen dat er ongeregeldheden zouden ontstaan. 

Een aanhouding

Ook was er gedurende de dag extra aandacht voor Turkse en Koerdische locaties in de stad. Uiteindelijk is de demonstratie zonder incidenten verlopen. De politie heeft tijdens de demonstratie 1 persoon aangehouden terzake belediging van een agent. De grote meerderheid van de deelnemers vertrok na afloop van de optocht direct. 

Vijf aanhoudingen

Er waren enkele groepen die zich nadien richting de stad begaven. Dit resulteerde nog in vijf aanhoudingen voor zaken als het in bezit hebben van een mes, openbare orde verstoring en belediging. In de loop van de avond waren ook de laatste achterblijvers uit de stad vertrokken.

Provincie:
Blik op 112: