maandag, 14. september 2015 - 15:22 Update: 14-09-2015 19:55

FNV zet in op brede looneis van 3%

FNV presenteert brede CAO eisen, 3% meer loon
Foto: Archief FBF.nl
Utrecht

Vakbond FNV heeft maandag haar brede cao-inzet bekendgemaakt waarbij een looneis van 3% in centen en procenten geldt, minimumtarieven voor freelancers, en echte banen payrollers. Dit meldt FNV maandagmiddag.

De FNV gaat in cao’s meer afspraken maken over zekerheden voor alle werkenden. ,,We zetten in op meer brede cao’s met zekerheidsafspraken waardoor alle werkenden gewoon goed hun werk kunnen doen’’, zegt Mariëtte Patijn, arbeidsvoorwaardencoördinator van de FNV. De vakbond legt in de brede cao de nadruk op aanpak van de doorgeschoten flex, zodat bijvoorbeeld mensen met een payroll-flexcontract gewoon weer in dienst komen van hun eigen werkgever.

3% loonsverhoging

Meer koopkracht door een loonsverhoging van 3% in centen en procenten en het afschaffen van jeugdlonen. Op die manier krijgen vooral de mensen met midden- en lagere inkomens meer koopkracht en dat is nodig om de groeiende inkomensongelijkheid een halt toe te roepen.

Minimumtarief ZZP'er

Minimumtarieven voor mensen die er zelf voor kiezen zpp’er te zijn. Zodat zzp’ers genoeg geld verdienen om rond te komen en verzekeringen te betalen. En op deze manier stellen we grenzen aan de misbruik van medewerkers die voor te lage tarieven werken.

Afspraken over banen voor mensen met een arbeidsbeperking, zoals werkgevers in het sociaal akkoord hebben beloofd.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):