dinsdag, 15. september 2015 - 12:12

Toyota komt met C-HR Concept

Frankfurt toyota
Foto: Toyota
Frankfurt

Toyota laat op de IAA, de internationale autoshow van Frankfurt, een waar hybride-offensief zien. Behalve de volledig nieuwe, vierde generatie Toyota Prius staan hier ook de eveneens nieuwe Toyota RAV4 Hybrid en de tweede versie van de hybride Toyota C-HR Concept.

Deze conceptauto maakt in Frankfurt zijn werelddebuut en is een voorbode van een compacte hybride crossover in het C-segment.

De Toyota C-HR Concept die op de IAA in Frankfurt een wereldprimeur is, staat veel dichter bij het productiemodel dan de eerste versie, die Toyota vorig jaar oktober op de Autosalon van Parijs onthulde. Het design van de 5-deurs hybride crossover voor het C-segment is aangescherpt zonder dat het zijn impact verloren heeft. Nog altijd is de Toyota C-HR Concept een eyecatcher. Met scherpe facetlijnen, een opvallend lage daklijn, lichtmetalen 21-inch wielen en zeer onderscheidende achterlichtunits die loskomen van de carrosserie. Het ‘zwevende’ dak is gedeeltelijk transparant, wat voor een prachtig schouwspel van licht in het interieur zorgt.
 

Categorie: