dinsdag, 15. september 2015 - 14:02 Update: 15-09-2015 18:46

'Badr Hari praat voor het eerst in rechtbank over vermeende mishandeling clubeigenaar'

'Badr Hari verbreekt stilzwijgen tijdens rechtszaak'
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Voor het gerechtshof in Amsterdam heeft Badr Hari dinsdag het stilzwijgen verbroken nadat hij zich de eerste uren van het hoger beroep op zijn zwijgrecht beriep. Dit meldt De Telegraaf dinsdag.

Op het moment dat de vermeende mishandeling van de eigenaar van de Amsterdamse Club Air Jeroen van den Berg aan bod kwam zei Hari dat hij Van der Berg ‘echt niet heeft geslagen’. De 30-jarige kickbokser kan het zich voorstellen dat men het tegendeel denkt ‘omdat hij even bewusteloos is geweest’.

Hari beriep zich steeds op zijn zwijgrecht omdat hij volgens zijn zeggen kapot is geschreven door de pers. Om geen verdere bijdrage te leveren aan de beeldvorming hield hij zijn mond. Verder hult hij zich in stilzwijgen omdat er nog een civiele procedure is die zakenman Everink tegen hem begonnen is. Everink zou een schadeclaim van Hari eisen die in de tonnen loopt.

Woensdag zal de zaak van de mishandeling van Everink in een skybox van de Amsterdam Arena aan bod komen. Vorig jaar werd Hari tot anderhalf jaar cel veroordeeld voor de mishandeling van Everink en een reeks andere mishandelingen. Zowel Hari als het Openbaar Ministerie zijn tegen die uitspraak in hoger beroep gegaan.