dinsdag, 15. september 2015 - 19:18 Update: 15-09-2015 19:29

Man (23) krijgt 1,5 jaar celstraf voor in prostitutie brengen 15-jarig meisje

Man (23) krijgt 1,5 jaar celstraf voor in prostitutie brengen 15-jarig meisje
Foto: Archief EHF
Utrecht

Dinsdag is door de rechtbank Midden-Nederland een 23-jarige man uit Alphen aan den Rijn veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden wegens mensenhandel. Dit meldt de rechtbank Midden-Nederland dinsdag.

'Undercover'

'Hij bracht in 2014 drie weken lang een meisje van 15 jaar oud in de prostitutie. De zaak kwam aan het licht via het televisieprogramma Undercover in Nederland', aldus de rechtbank.

Aangezet

De veroordeelde man heeft het slachtoffer aangezet zich beschikbaar te stellen als prostituee, heeft een advertentie op de site Sexjobs.nl geplaatst, de advertentie beheerd, de telefoon opgenomen als klanten belden, de prijzen voor haar diensten bepaald en afspraken voor haar geregeld en geprofiteerd van het geld dat zij verdiende met de prostitutiewerkzaamheden. Het slachtoffer was drugsverslaafd en wilde door middel van prostitutie schulden aflossen. De rechtbank spreekt van een ‘vergaande en ontluisterende manier van uitbuiting’.

De rechtbank legde zes maanden van de straf voorwaardelijk op en verbond daar voorwaarden aan. De man komt onder meer onder toezicht van de Reclassering. Ook legde de rechtbank een contactverbod met het slachtoffer op.

Klant

Een 45-jarige klant van het slachtoffer kreeg 15 maanden gevangenisstraf, waarvan 5 maanden voorwaardelijk. De man had meerdere malen seks met het slachtoffer, ook toen hij wist dat zij minderjarig was.

Provincie: