dinsdag, 15. september 2015 - 20:55 Update: 15-09-2015 21:08

COA: Koepelgevangenis Arnhem ingezet voor noodopvang vluchtelingen

COA: Koepelgevangenis Arnhem ingezet voor noodopvang vluchtelingen
Foto: Archief EHF
Arnhem

De Koepelgevangenis De Berg in Arnhem zal ook worden ingezet voor de noodopvang van vluchtelingen. Dit meldt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) dinsdagavond.

'Het College van Arnhem is instemming gevraagd voor de directe inzet van Koepelgevangenis De Berg als noodopvang voor nieuwe vluchtelingen. Het zou gaan om 350 tot 400 personen', aldus het COA.

De meeste faciliteiten om onderdak te bieden zijn nog in het pand aanwezig en personeel van de Dienst Justitiële Inrichtingen zal het COA faciliteir en operationeel ondersteunen bij het opstarten van deze locatie. Naar verwachting arriveert morgen de eerste groep.  

IJsselhallen Zwolle en kazerne Oirschot

Naast het realiseren van 300 extra opvangplaatsen in de IJsselhallen van Zwolle en de inzet van capaciteit op de kazerne van Oirschot is dit de derde locatie die in zeer korte tijd moest worden ingericht om in Nederland aangekomen vluchtelingen van onderdak te kunnen voorzien. 

Er is in de nabije toekomst nog meer behoefte aan noodopvanglocaties. Objecten uit de Rijksvastgoedportefeuille die eerder op basis van geschiktheid en beschikbaarheid werden afgekeurd komen daarbij opnieuw in beeld.

Lees alles over:
Provincie: