woensdag, 16. september 2015 - 8:28 Update: 16-09-2015 14:27

Politieagenten werpen blokkades op bij diverse ministeries in Den Haag

Duizenden agenten naar Den Haag om ministeries te blokkeren
Foto: Archief FBF
Den Haag

Politieagenten uit het hele land zijn woensdagochtend begonnen enkele ministeries te blokkeren. Het is de bedoeling dat er tot in de middag niemand in of uit de ministeries kan.

Het gaat om de ministeries van Veiligheid en Justitie, Binnenlandse Zaken, Financiën en Algemene Zaken (Binnenhof). Voor de actie kwamen agenten met zo'n 100 bussen en per trein naar Den Haag. Verwacht wordt dat er zo'n 5000 agenten aan de actie meedoen.

De blokkade gaat waarschijnlijk tot 13.00 uur duren, daarna willen de agenten naar het Malieveld om te demonstreren. Omdat agenten uit het hele land aan de actie meedoen, zijn veel politiebureaus tussen 07.00 en 17.00 uur dicht. Ook dinsdag waren er al veel bureaus dicht. 

Het grootschalige protest van de agenten vindt plaats tijdens de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer en is het zoveelste protest in de reeks acties voor een betere cao voor de politie. Het kabinet biedt 5 procent loonsverhoging en een eenmalige toeslag van 500 euro, maar dat gaat volgens de FNV ten koste van de pensioenen.

Provincie:
Blik op 112: