woensdag, 16. september 2015 - 9:04 Update: 16-09-2015 12:56

Verwarde man zit 14 uur lang in hoogspanningsmast

Verwarde man zit 14 uur in hoogspanningsmast
Foto: Archief BON ter Illustratie
Eindhoven

Specialisten van het arrestatieteam van de politie hebben woensdagochtend rond half zeven in Eindhoven een verwarde man veilig uit een hoogspanningsmast gehaald, waar hij bijna 14 uur had gezeten.

Om nog onbekende redenen klom de man dinsdag aan het einde van de middag in de tientallen meters hoge mast op het terrein van de GGzE aan de Doctor Poletlaan, waar hij echter geen cliënt was. De politie zette een onderhandelaar in, maar die kon hem niet bewegen uit de mast te komen. Er was moeilijk met de man in contact te komen en de angst bestond dat hij naar beneden zou springen. Uit voorzorg was een traumahelikopter opgeroepen.

Uiteindelijk restte de politie geen andere keuze dan ingrijpen om te voorkomen dat de, inmiddels uitgeputte, man in een diepe slaap uit de mast zou vallen. Aan het begin van de ochtend grepen leden van het arrestatieteam vanuit een hoogwerker op het meest tactische moment in en brachten zij de man veilig aan de grond. Hij is met onderkoelingsverschijnselen opgenomen in een ziekenhuis en er wordt een zorgtraject opgestart.