woensdag, 16. september 2015 - 11:06 Update: 16-09-2015 11:11

Air France KLM Martinair Cargo starten strategische samenwerking met China Southern Cargo

klm
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Parijs/Amstelveen

Dinsdag hebben Air France KLM Martinair Cargo en China Southern Cargo een nieuwe strategische samenwerkingsovereenkomst getekend.

Dankzij deze samenwerking krijgen klanten van deze luchtvaartmaatschappijen toegang tot een uitgebreid vrachtnetwerk binnen de Aziatisch-Pacifische regio (waar China Southern Cargo een strategische positie inneemt) en binnen Europa, Afrika en de trans-Atlantische regio’s (waar AIR FRANCE KLM MARTINAIR Cargo een van de grootste vrachtvervoerders is).

Meer vluchten op steden in Australië

De overeenkomst levert een combinatie van widebody en maindeck capaciteit op de routes tussen Europa en China, en biedt toegang tot een omvangrijk netwerk met unieke bestemmingen vanuit de verschillende hubs. AIR FRANCE KLM MARTINAIR Cargo zal hierdoor de belangrijkste steden in Australië bedienen en vanuit de hub in Guangzhou maindeck capaciteit leveren naar Hanoi of Ho Chi Minh.

China Southern Cargo zal door de samenwerking vanuit Parijs-Charles de Gaulle of Amsterdam Airport Schiphol widebody belly capaciteit bieden naar bestemmingen in het Noord- en Zuid-Atlantisch gebied (o.a. naar Atlanta, Miami, São Paulo en Buenos Aires), alsmede vrachtvluchten naar Afrika. Vanuit beide Europese hubs wordt bovendien naar Lagos gevlogen.

In de eerste fase van de overeenkomst zorgt een op elkaar afgestemd gebruik van de grondafhandelingsfaciliteiten op de hubs van beide luchtvaartmaatschappijen voor een sneller en naadloos transferproces.

De overeenkomst biedt bovendien wederzijdse toegang tot de netwerken van de luchtvaartmaatschappijen via Interline/SPA-overeenkomsten (Special Prorate Agreements). De partners zullen daarnaast nauwer gaan samenwerken aan hun Express & Mail Premium-producten om zo beter te kunnen inspelen op de sterke toename van e-commerce tussen Azië en Europa en de rest van de wereld.

Provincie: