woensdag, 16. september 2015 - 12:46 Update: 16-09-2015 13:12

Tweeduizend mensen melden zich bij Vluchtelingenwerk als vrijwilliger

Tweeduizend mensen melden zich bij Vluchtelingenwerk als vrijwilliger
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

In de afgelopen tijd hebben ruim 2000 mensen zich bij Vluchtelingenwerk gemeld als vrijwilliger.

Een woordvoerder laat aan RTL Nieuws weten dat de telefoon roodgloeiend staat. Vluchtelingenwerk kan de vrijwilligers goed gebruiken, hoewel niet iedereen gekoppeld kan worden aan pas aangekomen asielzoekers. De organisatie is momenteel heel druk met het uitzoeken wie op de welke plek aan de slag kan en in welke functie, aldus de woordvoerder. De organisatie helpt ook asielzoekers die al verder in het proces zitten.

Woordvoerder Vluchtelingenwerk : 'Je ziet dat mensen heel graag iets willen doen, dat is hartstikke fijn.' Alle vrijwilligers krijgen een training die hun voorbereid op de taak die ze straks krijgen bij Vluchtelingenwerk.

De organisatie helpt met de asielprocedure, gezinshereniging, taal, inburgering en andere zaken en zet daarvoor vrijwilligers in. Ook helpen vrijwilligers asielzoekers met zaken als het vinden van een huisarts, communiceren met de gemeente en de woningcorporatie en als algemene vraagbaak en luisterend oor. Het streven van Vluchtelingenwerk is dat asielzoekers na een jaar zelfstandig in de maatschappij kunnen functioneren.