woensdag, 16. september 2015 - 15:20 Update: 16-09-2015 16:33

Máxima bij heropening verbouwde museum Ons’ Lieve Heer op Solder

Koningin Máxima heropent Ons’ Lieve Heer op Solder in Amsterdam
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Koningin Máxima is dinsdagmiddag 22 september aanwezig bij de heropening van het vernieuwde Museum Ons’ Lieve Heer op Solder in Amsterdam. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst van het Koninklijk Huis bekendgemaakt.

Het museum heeft een nieuw entreegebouw en de restauratie en herinrichting van het 17e-eeuwse huis met de verborgen zolderkerk is afgerond. Museum Ons' Lieve Heer op Solder, opgericht  in 1888, is een 17e-eeuws grachtenhuis waarin een woonhuis en een complete kerk zijn ondergebracht. 

Op zolder verborgen kerk

Deze verborgen kerk 'op zolder' ontstond in de tijd na de Reformatie, toen rooms-katholieke gelovigen geen openbare kerkdiensten mochten houden. Het huis is teruggebracht tot zijn kern: een 17e- eeuws huis waar mensen woonden, werkten en hun geloof beleden.

Het nieuwe pand en het historische huis zijn via een ondergrondse passage met elkaar verbonden. De nieuwbouw heeft een museumwinkel, een café en een educatieve ruimte voor onderwijsprogramma's over actuele thema's als religieuze diversiteit en tolerantie.

Categorie:
Provincie: