woensdag, 16. september 2015 - 16:56 Update: 17-09-2015 11:50

Politiebonden bereiden nieuwe acties voor

Bonden: nieuwe acties politie dreigen
Foto: Archief EHF
Den Haag

Er dreigen nieuwe politieacties als minister Van der Steur niet met een acceptabel bod komt. Dit melden de politiebonden woensdag.

7000 politiemensen

De voorzitters van de politiebonden hebben de 7.000 actievoerders op het Malieveld toegesproken en duidelijk gesteld dat ze de acties zullen voortzetten totdat minister Van der Steur met een acceptabel bod voor een nieuwe politie-CAO komt. 

Daarvoor is noodzakelijk dat minister Dijsselbloem van Financiën extra geld uit de staatskas ter beschikking stelt. Het is voor de politiebonden onverteerbaar dat het kabinet politieambtenaren zelf wil laten meebetalen aan een deel van hun loonsverhoging door een evenredig percentage minder te investeren in hun pensioenvoorziening.

'Ondubbelzinnige boodschap'

'Jullie hebben het kabinet een ondubbelzinnige boodschap gegeven door hier zo massaal naar toe te komen en daar zijn we trots op. Hartelijk, hartelijk, hartelijk dank! Minister Van der Steur zal morgen nogmaals laten weten dat hij onze houding niet begrijpt, maar hij kan van een ding zeker zijn: hoe meer onzin hij uitkraamt, hoe groter onze vastberadenheid wordt. We gaan door! Tot de volgende keer!'

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):