donderdag, 17. september 2015 - 12:04 Update: 17-09-2015 12:05

Extra bussen Emmen-Ter Apel AZC voor vervoer vluchtelingen

Extra bussen Emmen-Ter Apel AZC voor vervoer vluchtelingen
Foto: Archief EHF
Emmen/Ter Apel

De provincies Drenthe en Groningen hebben, in overleg met de gemeenten Emmen en Vlagtwedde en het COA, besloten extra bussen in te zetten om de stroom asielzoekers op een goede manier te kunnen vervoeren naar het aanmeldcentrum in Ter Apel.

Per dag reizen veel asielzoekers naar het aanmeldcentrum in Ter Apel en dat heeft geleid tot grote druk op de busverbinding van Emmen naar Ter Apel, lijn 73. Met het groter worden van de vluchtelingenstroom naar Ter Apel strandden reizigers op stations in Amsterdam, Utrecht en Emmen. Vanuit Amsterdam en Utrecht zijn extra bussen ingezet voor reizigers die de laatste trein hadden gemist. In opdracht van de gemeente Emmen reden vorige week al taxi’s om ’s nachts in Emmen gestrande reizigers naar het AZC in Ter Apel te brengen.

Vanaf maandag 13 september zijn extra bussen overdag en op de tijden van de laatste trein gaan rijden. Hiermee werd de eerste nood gelenigd. Op de looproute van de bushalte naar het AZC ontstonden wel verkeersonveilige situaties met vluchtelingen op de weg. Daarom gaat de provincie Groningen bij de N366 een aantal kleine maatregelen nemen om de veiligheid te vergroten.

Lees alles over:
Provincie: