donderdag, 17. september 2015 - 13:37

Politie schiet bij ramkraak in Nieuwegein

Politie schiet bij ramkraak in Nieuwegein
Foto: MV
Nieuwegein

In de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 september heeft een ramkraak plaatsgevonden in Nieuwegein. Bij het vluchten van de daders heeft de politie op de vluchtauto geschoten.

Rond 3.10 uur kwam een melding van een inbraak bij een supermarkt aan de Hoogzandveld. Agenten gingen erheen en zagen een auto met hoge snelheid op hen afkomen. Eén van de agenten trok hierop zijn pistool en schoot op de auto, maar de verdachten zagen kans om te ontkomen. Het is niet bekend of hierbij een verdachte gewond raakte.

Bij de supermarkt bleek een ramkraak te hebben plaatsgevonden. Een donkere auto was door de pui aan de voorkant van het pand naar binnengereden, waarna hij werd achtergelaten door de verdachten. Het andere voertuig, dat vermoedelijk werd gebruikt als vluchtauto, reed richting snelweg A2. Verschillende agenten keken uit naar de auto met de verdachten. Ook werd een politiehelikopter ingezet om de auto te zoeken, maar hij werd niet meer aangetroffen. De politie doet onderzoek naar de verdachten en de mogelijke buit.

Provincie:
Blik op 112: