donderdag, 17. september 2015 - 15:40

112 buiten hennepplantages in Limburg

112 buiten hennepplantages in Limburg
Foto: Politie
Limburg

De politie is donderdagochtend op meerdere locaties in de provincie Limburg gestart met ruimingsacties van hennepplanten in (maïs)velden. Dit naar aanleiding van eerdere verkenningsvluchten met een vliegtuig (begin september), om de agrarische percelen te controleren op hennepplanten. Na die vluchten bleek dat op 112 locaties in de provincie Limburg hennep te vinden is in de (mais)velden, die nu worden geruimd.

Bij een locatie in Heijen werd een hennepplantage in een veld aangetroffen, ondergebracht in een speciaal gebouwde tuinkas. Het ging hier om een kleine plantage van ongeveer 15 planten. Ook bij de woning bij het perceel werden 15 planten aangetroffen. De planten werden in beslag genomen en vernietigd. Ook op andere locaties in Heijen werd hennep tussen de mais gevonden. Donderdag werd niet alleen in Heijen maar ook in Weert, Peel en Maas en Echt geruimd.

De plantages variëren qua grootte van enkele planten tot honderden stuks. Nadat alle 112 locaties zijn geruimd zijn is er pas duidelijkheid over het resultaat van de acties. Het is op dit moment dus nog niet bekend hoeveel planten er in totaal worden aangetroffen op de 112 locaties. Ruim 20 agenten werden donderdag ingezet om de plantages op te sporen en te vernietigen. Ook wordt er onderzocht wie verantwoordelijk is voor de hennep in de velden. De ruimingen zullen ook de komende dagen nog plaatsvinden.